Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018

Η Μητέρα της Ζωής Γράφει ο zoiforos


Όταν ένας, ο οποιοσδήποτε άνθρωπος, πεθαίνει, μας αφήνει• φεύγει για πάντα• χάνουμε κάθε επικοινωνία μαζί του.
Δεν συνέβη το ίδιο με την Παναγία. Πέθανε, αλλά δεν μας άφησε• η παρουσία της ανάμεσα μας δεν έσβησε.

Το ψάλλουμε: «Εν τη κοιμήσει τον κόσμον ου κατέλιπες, Θεοτόκε». Δεν μας άφησε. Γιατί ΔΕΝ πέθανε. Σαν μητέρα της Ζωής «μετέστη» προς την ζωή. Και τώρα ζει πιο πολύ από ό,τι ζούσε στην γη. Γιατί η αληθινή ζωή είναι εκεί.
Αύτη την αληθινή ζωή έψαχνε με λαχτάρα, όσο ζούσε εδώ στην γη. Και κατάλαβε από πολύ νωρίς ότι αληθινή ζωή ζει, μόνο οποίος αφιερώνεται ολοκληρωτικά στο Θεό• οποίος ΕΛΕΥΘΕΡΑ υποτάσσει το θέλημα του στο θέλημα του Θεού! Γι' αυτό έζησε με αφοσίωση στον Θεό ολοκληρωτική. Και ο Πανάγαθος Πατέρας μας και Θεός, την διάλεξε να γίνει η Μητέρα του υιού Του, του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, πού είναι η Ζωή, η Χαρά και η Ανάσταση μας.
1. Η Εύα - Μαρία
Και η Εύα είχε πλασθεί, να γίνει μητέρα ζωής• μητέρα όλων εκείνων, πού θα έπρεπε να ζουν την ζωή του Χριστού και να κληρονομούν την ζωή του Χριστού!
Άλλα η Εύα δεν στάθηκε καλά. Παρασύρθηκε πρώτη στην πλάνη της χωρίς Θεό ζωής, πού θα οδηγούσε στην πίκρα του θανάτου! Όμως η Εύα, αντί να συνέλθει αμέσως Και να καταλάβει το ψέμα στο όποιο είχε βουλιάξει, άρχισε την προπαγάνδα της ασέβειας και της αποστασίας. Έφαγε η ίδια τον απαγορευμένο καρπό και έδωσε και στον Αδάμ!
- Πάρε, Αδάμ! Φάε κι εσύ! Δοκίμασε κι εσύ για να δεις, πόσο γλυκιά είναι η ζωή χωρίς απαγορεύσεις! Πόσο γλυκό είναι να κάνεις ό,τι θέλεις εσύ, Και όποτε το θέλεις εσύ! Όταν κριτήριο για το τί είναι καλό και τί είναι κακό, είσαι εσύ και όχι ο Θεός! Όταν εσύ γίνεσαι «θεός» του εαυτού σου!
Και ο Αδάμ «έχαψε» την «γοητευτική» διδασκαλία της Εύας, και έφαγε! Κι εκεί πού περίμενε να ζήσει... αυτός καλά κι εμείς - οι απόγονοι του -καλύτερα, μας... προέκυψε η μαυρίλα του θανάτου! Κι έτσι η Εύα, από μητέρα της ζωής κατάντησε μητέρα του θανάτου!
Αλλά η Μαρία κατάφερε να διορθώσει το θανάσιμο λάθος της Εύας. Στάθηκε για πάντα πιστή στο θέλημα του Θεού. Στάθηκε ανυποχώρητη στην υπακοή στον νόμο Του! Και ευαρέστησε στον Θεό σε τέτοιο βαθμό, ώστε να αξιωθεί να γίνει Μητέρα Του! Να γεννήσει, δηλαδή, ΕΝΣΑΡΚΗ την Ζωή του κόσμου, τον Χριστό!
2. Μητέρα όλων
Και ο Χριστός... δεν την κράτησε μόνο δική Του Μητέρα! Όταν ήταν καρφωμένος στον Σταυρό για μας, δίπλα Του στεκόταν η Παναγία Μητέρα Του και ο αγαπημένος μαθητής Του, ο Ιωάννης. Γύρισε τότε ο Κύριος στη δούλη Του, την αγία Παρθένο, και δείχνοντας της τον Ιωάννη, της είπε:
-Γύναι, ιδού ο υιός σου!
Και στον Ιωάννη είπε:
-Ιδού η Μητέρα σου!
Ήταν σαν να έλεγε: